torsdag 26 september 2013

27-Sep-2013 07:41 att

Animonhus i Henån i konkurs :: Nya Animonhus AB i Henån har begärts i konkurs efter att ha förlorat sin dominerande kund. Ett 30-tal anställda drabbas.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2068444-animonhus-i-henan-i-konkurs

Låga räntor ger bättre husköpkraft :: http://www.gp.se/ekonomi/1.2068212-laga-rantor-ger-battre-huskopkraft

Lönegapet fortsätter att växa i Sverige - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/lonegapet-fortsatter-att-vaxa-i-sverige_8553380.svd

"En mänsklig rättighet att älska" :: Björn Borg-annons väcker uppmärksamhet i Ryssland.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2071676--en-mansklig-rattighet-att-alska-

Makers – nördarnas revansch :: Makers, eller gör-det-själv-rörelsen växer stort i landet.
- Många människor vill skapa själva. I Sverige är vi bra på att förstå och omfatta ny teknik, säger Darja Isaksson, vd på Ziggy Creative Colony.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2071266-makers-nordarnas-revansch

Piloterna sov gott på långflygning :: Två piloter på ett brittiskt trafikflygplan somnade i cockpit under en långflygning. Det fullsatta planet flög under tiden på autopilot, skriver tidningen The Sun.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/27/piloterna-sov-gott-pa-langflygning/

Bergsbestigare hittade skatt från indisk flygkrasch :: Smaragder, rubiner och safirer - till ett värde av över 2 miljoner kronor. Fyndet har gjorts av en ung fransk alpinist, som var i färd med att bestiga en jökel på Mont Blanc.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/27/bergsbestigare-hittade-skatt-fran-indisk-flygkrasch/

Spansk lösning på krisen: Byt tidszon :: Spanska folkvalda har föreslagit ett drastiskt sätt att snofsa till siffrorna under krisen: ett byte av tidszon.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/27/spansk-losning-pa-krisen-byt-tidszon/

Lätt att förstöra Syriens kemvapen :: Syriens lager av kemiska stridsmedel är till stor del inte apterade och kan lätt förstöras, betydligt fortare än vad man trodde från början, rapporterar Washington Post på torsdagen och citerar en konfidentiell rysk-amerikansk granskning.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/27/latt-att-forstora-syriens-kemvapen/

Japan kräver högre löner :: Ett slut på deflationen i Japan kommer att vara avlägset till dess att en uppgång i priserna åtföljs av en uppgång i lönerna.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/27/japan-kraver-hogre-loner/

Nordea funderar på att flytta :: Nordea har under en lång tid diskuterat en flytt av huvudkontoret till antingen Köpenhamn eller Helsingfors. Bakgrunden är de allt hårdade regleringarna på den svenska marknaden. Det skriver SvD Näringsliv med hänvisning till källor.
http://www.di.se/artiklar/2013/9/27/nordea-funderar-pa-att-flytta/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar