fredag 1 november 2013

01-Nov-2013 13:34 att

Fler skattefuskare kan få resning :: http://www.gp.se/ekonomi/1.2159097-fler-skattefuskare-kan-fa-resning

Förlorade ensamrätter drabbar Astra Zeneca :: Läkemedelsjätten Astra Zeneca redovisar en vinst före skatt på 1 592 miljoner dollar, motsvarande cirka 10,2 miljarder kronor, för tredje kvartalet 2013.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2160208-forlorade-ensamratter-drabbar-astra-zeneca

Tecken på bättre ekonomi i Norden :: Det finns tecken på en ljusare ekonomisk utveckling i de nordiska länderna, skriver Nordiska ministerrådet i ett pressmeddelande efter finansministermötet i Oslo på torsdagen.
http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.2160150-tecken-pa-battre-ekonomi-i-norden

RNB förhandlar om att sälja JC :: Enligt klädföretaget Retail and Brands (RNB) pågår förhandlingar om att sälja butikskedjan JC till en extern ägare.
RNB redovisar en förlust på 182 miljoner före skatt för det fjärde kvartalet.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2160110-rnb-forhandlar-om-att-salja-jc

Ökad risk för Scania i Brasilien :: Handelsbanken skriver i ett marknadsbrev på fredagen att den brasilianska utvecklingsbanken har stoppat förenklade och subventionerade lån (FINAME) för köp av nya maskiner, däribland lastbilar.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/1/okad-risk-for-scania-i-brasilien/

Snowden kan vittna för Merkel :: Avslöjaren Edward Snowden är redo att vittna i en tysk rättsprocess om USA:s påstådda avlyssning av förbundskansler Angela Merkel, säger hans advokat Anatolij Kutjerena till Interfax.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/1/snowden-kan-vittna-for-merkel/

Alliance Oils storägare ger affären tummen upp :: Catella Fonder, som med 3,2 procent av rösterna i Alliance Oil är oljebolagets största svenska institutionella ägare, är i grund och botten positiv till det förestående utköpet, även om något definitivt beslut inför extrastämman den 2 december ännu inte är fattat.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/1/alliance-oils-storagare-ger-affaren-tummen-upp/

Konjunkturuppgången vacklar :: Viktor Munkhammar, ekonomisk kommentator på di.se, anser att det svenska inköpchefsindexet var oroande svagt.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/1/konjunkturuppgangen-vacklar/

RNB: "Lättnad att få ut JC ur böckerna" :: RNB meddelade under morgonen att de ingått avtal om att avyttra sin förlusttyngda klädkedja JC till Denim Island, ett dotterbolag till Denim Island Group, som är baserat i Guangzhou i Kina.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/1/rnb-lattnad-att-fa-ut-jc-ur-bockerna/

Indien på nytt börsrekord :: Optimismen är tillbaka på Bombaybörsen i Indien, som varit årets rysare bland tillväxtmarknaderna. Index noterade nytt all time-high på fredagen. Men Indiens stukade valuta gör att svenska fondsparare släpar efter.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/1/indien-pa-nytt-borsrekord/

Sisters kommer att vara nedlagt 2014" - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/branscher/handel-och-tjanster/sisters-kommer-att-vara-nedlagt-2014_8681652.svd

Utredning mot Saabs finanschef nedlagd :: Karl G Lindström, tidigare finanschef i Saab Automobile, är inte längre misstänkt för medhjälp till brott.
Han var en av tre tidigare Saab-chefer som i maj anhölls misstänkta för grovt försvårande av skattekontroll eller medhjälp till samma brott.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2162224-utredning-mot-saabs-finanschef-nedlagd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar