fredag 1 november 2013

01-Nov-2013 18:38 att

Tecken på bättre ekonomi i Norden :: Det finns tecken på en ljusare ekonomisk utveckling i de nordiska länderna, skriver Nordiska ministerrådet i ett pressmeddelande efter finansministermötet i Oslo på torsdagen.
http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.2160150-tecken-pa-battre-ekonomi-i-norden

RNB förhandlar om att sälja JC :: Enligt klädföretaget Retail and Brands (RNB) pågår förhandlingar om att sälja butikskedjan JC till en extern ägare.
RNB redovisar en förlust på 182 miljoner före skatt för det fjärde kvartalet.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2160110-rnb-forhandlar-om-att-salja-jc

Atlas Copco ser ut att göra allt rätt - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/atlas-copco-ser-ut-att-gora-allt-ratt_8676978.svd

USA-börser: Optimismen falnar :: Efter att ha inlett handeln stigande sjönk de USA-börserna tillbaka något på fredagen, och noterades vid 18-tiden kring nollstrecket, efter att starka inköpschefsindex från Kina och USA ökat oron för att Federal Reserve vid sitt möte i december ska komma att inleda en nedtrappning av sina obligationsstödköp.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/1/usa-borser-optimismen-falnar/

Miljardären köpte dikatorfruns stulna tavla :: En brittisk miljardär betalade 280 miljoner kronor för en tavla av Monet. Men utredare hävdar att en före detta anställd hos Imelda Marcos stulit mästerverket från den filippinska exledaren. Nu har hedgefondchefen betalat 10 miljoner kronor ytterligare för att slippa rättegång, rapporterar New York Post.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/1/miljardaren-kopte-dikatorfruns-stulna-tavla/

USA-börser: Svajig start i USA :: Efter att ha inlett handeln stigande sjönk de amerikanska indexen tillbaka något på fredagen, och noterades efter två timmars handel på båda sidor om nollstrecket. På makronivå inkom inköpschefsindex från Kina och USA över förväntningarna, samtidigt som marknaden bevakade uttalanden från företrädare för Federal Reserve.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/1/usa-borser-svajig-start-i-usa/

Så tjänar piloterna på att gå emot strömmen :: Fortsatta fyndköp från insiders i ett flertal bolag och en klassisk insiderexit, det är vad den senaste veckans insiderhandel har bjudit på.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/1/sa-tjanar-piloterna-pa-att-ga-emot-strommen/

Gulnara för maktkamp på Twitter :: Gulnara Karimova, dotter till Uzbekistans president, antyder att hon blivit förgiftad och anklagar landets säkerhetschef för att konspirera mot henne, sedan åtgärder vidtagits för att tysta hennes medieimperium.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/1/gulnara-for-maktkamp-pa-twitter/

Kina kan bli en vinstaffär :: Regeringen bör ta initiativ för att bygga ut affärsmöjligheterna i Kina.
- Skapa utvecklingscentra, säger David Ljung som skrivit rapporten Kina - risk eller räddning för jobben i Sverige och Europa?
http://www.gp.se/ekonomi/1.2162859-kina-kan-bli-en-vinstaffar

Skärgårdsstrejk rycker närmare :: Fack och arbetsgivare har avvisat ett så kallat slutbud från medlarna i skärgårdskonflikten, enligt parterna. Det innebär att risken har ökat för att stora delar av färjetrafiken i Stockholms och Göteborgs skärgård ska lamslås av strejk på måndag.
http://www.di.se/artiklar/2013/11/1/skargardsstrejk-rycker-narmare/

Älvtrafiken kan lamslås :: Strejk ombord på Älvsnabbstrafiken kommer sannolikhet att bryta ut vid middagstid på måndag. Tusentals resenärer riskerar att drabbas. Parterna står långt ifrån varandra och har nobbat medlarnas slutbud.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2162803-alvtrafiken-kan-lamslas

Skärgårdsstrejk rycker närmare :: Fack och arbetsgivare har avvisat ett så kallat slutbud från medlarna i skärgårdskonflikten, enligt parterna. Det innebär att risken har ökat för att stora delar av färjetrafiken i Stockholms och Göteborgs skärgård ska lamslås av strejk på måndag.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2162507-skargardsstrejk-rycker-narmare

Utredning mot Saabs finanschef nedlagd :: Karl G Lindström, tidigare finanschef i Saab Automobile, är inte längre misstänkt för medhjälp till brott.
Han var en av tre tidigare Saab-chefer som i maj anhölls misstänkta för grovt försvårande av skattekontroll eller medhjälp till samma brott.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2162224-utredning-mot-saabs-finanschef-nedlagd

Fortsatt drag i bilhandeln :: Det är bra fart på bilhandeln i Sverige.
Oktober är den fjärde plusmånaden i rad för registreringarna och det lär bli en femte bra månad också, enligt branschorganet Bil Sweden.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2161943-fortsatt-drag-i-bilhandeln

Wu tar över JC-butikerna :: Klädbutikskoncernen RNB säljer den blödande JC-kedjan till Hongkongbaserade Gordon Wu.
Och kanske betyder försäljningen att den pågående nedläggningen av JC-butiker snart stoppas.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2161899-wu-tar-over-jc-butikerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar