lördag 25 januari 2014

25-Jan-2014 21:52 ut

Lägre vinst för Nokia :: Nokias försäljning av nätverksutrustning sjunker kraftigt och lönsamheten pressas. Illavarslande eftersom det är det som den forna mobiljätten ska leva av framöver.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2254158-lagre-vinst-for-nokia

Pengar via donationer allt viktigare :: Svenska universitet gör som de i USA och Storbritannien — siktar in sig på privata donatorer för att samla in pengar till sin forskning. Karolinska institutet (KI) har hittills legat längst fram i Sverige sedan de år 2010 samlade in en miljard kronor från privata donatorer i en stor kampanj, enligt Agneta Stålhandske vid KI.
http://www.di.se/artiklar/2014/1/25/pengar-via-donationer-allt-viktigare/

Norska oljefack i protest :: De fyra stora fackföreningarna inom Norges oljeutvinning till havs är så missnöjda med ändringar i säkerhetsutbildningen att de lämnar ett nätverk där de har samarbetat med arbetsgivarsidan.
http://www.di.se/artiklar/2014/1/25/norska-oljefack-i-protest/

Flera fall av fiffel med bankomater :: Polisen uppmanar nu till försiktighet när man ska ta ut pengar i bankomater. På kort tid har nämligen flera automater, i olika delar av landet, manipulerats med en metod som kallas "Cashtrap", rapporterar SVT Nyheter.
http://www.di.se/artiklar/2014/1/25/flera-fall-av-fiffel-med-bankomater/

Regeringen vill underlätta andrahandsuthyrning - Affärsvärlden :: http://www.affarsvarlden.se/hem/bostad/article3800310.ece

Men redan nu kan du räkna ut hur mycket du får tillbaka på skatten. - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/minekonomi/article18226898.ab

Lättare att hyra ut i andra hand :: Det ska bli ännu enklare att hyra ut sin bostadsrätt. Föreningen får mindre att säga till om.
Men det är inte hela lösningen på bostadsbristen i storstäderna. Det måste bli fart på byggandet också.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2255164-lattare-att-hyra-ut-i-andra-hand

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar