lördag 25 januari 2014

26-Jan-2014 04:59 du

Vinfråga: Vad funkar till oxen? :: Hej Håkan,
Har skrivit till dig några gånger tidigare och du har alltid så bra förslag. Har du några bra förslag till dessa rätter i intervallet 130-200kr? Gärna italienare.
Förrätt:
Gravad oxfilé med picklad gulbeta och chèvre crème på parmesanskorpor.
Huvudrätt:
Bräserad oxkind med mandelpotatis och schalottenlök. I rätten finns även rotfrukter, vitlök, timjan och svarta vinbär.
Vänliga hälsningar
Hans S
Hej Hans,
Tack för mejl, trevligt att det brukar bli bra. Spännande mat, det låter som en riktig festmeny med rejäla smaker.
Förvisso är förrätten en kötträtt, men det passar ändå bättre med ett vitt vin till.
Gravningen ger en speciell karaktär som inte riktigt passar röda viners strävhet och både picklade rotsaker och getost trivs bättre med ett vitt vin. Det ska inte vara alltför syrligt och gärna ha bdåe rejäl alkohol och god kryddighet, kanske till och med en smula sötma.
Valet faller på något från Alsace. Pierre Sparr Pinot Gris Réserve (nr 2190, 129 kr) eller Gewurztraminer Réserve Hennÿ (nr 2176, 119 kr), serveras väl kylda. Vill du ha något italienskt är Terradora Fiano di Avellino (nr 2128, 119 kr) ett kul alternativ, knastertorrt med bra fyllighet.
Till oxkinden skulle jag antingen servera en toscanare, Vino Nobile di Montepulciano Viti Nuove (nr 2144, 149 kr) från förnämliga producenten Poliziano eller en mullig favorit från Veneto: La Grola (nr 42334, 159 kr).
Lycka till!
Håkan Larsson
http://www.di.se/artiklar/2014/1/21/vinfraga-vad-funkar-till-oxen/

Så gör du inför rapportsäsongen :: Den nyss påbörjade rapportsäsongen kommer att bli ovanligt turbulent. Det spår paneldeltagarna i di.ses program Börsrådet.
http://www.di.se/artiklar/2014/1/24/sa-gor-du-infor-rapportsasongen/

Men redan nu kan du räkna ut hur mycket du får tillbaka på skatten. - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/minekonomi/article18226898.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar