tisdag 4 mars 2014

04-Mar-2014 21:50 var

Rekordbilden var en reklamkupp :: Värden för Oscarsgalan Ellen DeGeneres tog en "selfie" med gräddan av Hollywoods stjärnor och la ut på Twitter. Den blev snabbt den mest delade bilden någonsin på Twitter. Men allt var en reklamkupp för Samsung.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/4/rekordbilden-var-en-reklamkupp/

Tjuvarnas älsklingsbilar :: Antalet stulna svenska lyxbilar – Audi, BMW och Mercedes - som försvinner utomlands ökade i fjol. Dessutom ökar stölderna av nya traktorer.
http://www.di.se/artiklar/2014/2/26/tjuvarnas-alsklingsbilar/

Mördarsvamp hotar utrota bananen :: En aggressiv svamp som hotar att ta kål på åtta av tio bananstockar globalt, varnar forskare. Det öppnar ett katastrofscenario för världens livsmedelsförsörjning, skriver nättidskriften Quartz.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/4/mordarsvamp-hotar-utrota-bananen/

Försvarsrapport skjuts upp :: Försvarsberedningens slutrapport skjuts upp på grund av Ukrainakrisen. Stärkt försvar av Gotland blir en het fråga för partierna.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/4/forsvarsrapport-skjuts-upp/

Råvaror: Olja och guld tappade :: Oljepriserna sjönk efter att signaler från Ryssland President Vladimir Putin lättat på farhågorna om minskade oljetillgångar. Guldet fortsatte ned samtidigt som basmetallerna steg efter att den allmänna oron i Ukraina dämpats och riskaptiten ökat.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/4/ravaror-olja-och-guld-tappade/

Radio Shack stänger var femte butik - Östgöta Correspondenten :: http://www.corren.se/ekonomi/radio-shack-stanger-var-femte-butik-6783518-artikel.aspx

Radio Shack stänger var femte butik :: http://www.gp.se/ekonomi/1.2299613-radio-shack-stanger-var-femte-butik

Kinamärke på väg mot Sverige :: På förra årets bilmässa i Genève var Qoros den stora överraskningen - ett kinesiskt märke som pratade om kvalitet och om att slå i Europa.
Nu är de tillbaka och visar redan sin andra bil.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2298986-kinamarke-pa-vag-mot-sverige

Ny uppfinning gör tröjor av trä :: Framtidens t-shirt kan vara gjort av trä. Ett helt nytt garnfiber ska rädda både skogs- och textilindustrin i Sverige.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2298348-ny-uppfinning-gor-trojor-av-tra

Ukrainakrisen hotar världsekonomin :: Situationen på Krim är explosiv. Och blotta risken för en säkerhetspolitisk härdsmälta i Ryssland och Ukraina är ett hot mot den globala ekonomiska utvecklingen.

-Det är ett av de allvarligaste lägen vi haft på flera år, säger SEB:s chefekonom Robert Bergqvist.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2298114-ukrainakrisen-hotar-varldsekonomin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar