fredag 21 mars 2014

21-Mar-2014 10:19 och

Byggnads varslar om strejk :: LO-facket Byggnads varslar om strejk. Konflikten med Sveriges Byggindustrier handlar om ordning och reda på byggarbetsplatserna där facket vill ha ett så kallat huvudentreprenörsavtal, vilket arbetsgivarna inte vill.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2315794-byggnads-varslar-om-strejk

Sanktioner kan slå hårt mot Sverige :: Finland och Baltikum har redan drabbats ekonomiskt av konflikten kring Ukraina. Och skulle det bli skärpta sanktioner mot Ryssland, kan det bli riktigt kärvt och även slå hårt mot Sverige.

-Det är bekymmersamt, säger finansminister Anders Borg.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2315776-sanktioner-kan-sla-hart-mot-sverige

SKF betalar miljardböter :: SKF har kommit överens med EU-kommissionen och kommer att betala 2,8 miljarder i böter efter att ha brutit mot EU:s konkurrensregler. Bolaget gjorde en avsättning på 3 miljarder kronor redan i december förra året.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2315631-skf-betalar-miljardboter

Konsumtionen väntas öka takten :: Hushållens konsumtionstakt väntas öka i år och nästa år. Prognosen är en tillväxt med 3 procent i år och lika mycket nästa år. Det skriver HUI Research i sin senaste konjunkturbedömning. Det kan jämföras med 2013 då tillväxttakten i de svenska hushållens konsumtion var 2 procent.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2315533-konsumtionen-vantas-oka-takten

450 bort från Volvo CE :: Volvo Construction Equipment gör sig av med 450 anställda i Arvika, Hallsberg, Växjö och Eskilstuna utöver tidigare aviserade neddragningar med 4 400 jobb på tjänstemannasidan inom koncernen.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2316912-450-bort-fran-volvo-ce

Mer svensk mjölk säljs till Kina :: Ökad mejerikonsumtion i flera tillväxtländer har gett en tydlig ökning av jordbruksexporten till Kina och Oman och klirr i kassan för mjölkbönderna.
Däremot har grisuppfödarna det tufft, bland annat på grund av att Ryssland har stoppat importen av griskött.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2316847-mer-svensk-mjolk-saljs-till-kina

Mjukisbyxor kan höja din status :: Vi människor gillar att höra till och passa in, och klär oss ofta därefter. Men att sticka ut kan ge fördelar - i vissa sammanhang.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2316408-mjukisbyxor-kan-hoja-din-status

Årets nyheter för din deklaration :: Kraftigt höjda avdrag för uthyrning av privatbostäder och slipp pappersdeklarationen i brevlådan är några av årets deklarationsnyheter.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2312434-arets-nyheter-for-din-deklaration

Kortjättar stoppar tjänster till rysk bank :: Visa och Mastercard har stoppat, utan avisering, att förse transaktionstjänster till ryska SMP Banks kunder.
http://www.di.se/Pages/Articles/ArticlePage.aspx?id59286&epslanguage=sv

Höjda utsikter för USA:s betyg :: Fitch bekräftar USA:s kreditbetyg på AAA och höjer samtidigt utsikterna från negativa till stabila, med hänvisning till att kongressen har höjt skuldtaket vilket minskat risken för default.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/21/hojda-utsikter-for-usas-betyg/

Därför höjdes budet på Cision :: Cision fick den 14 mars "viss information" om ett möjligt, konkurrerande bud från Meltwater på samtliga aktier i bolaget om 55 kronor per aktie och den informationen lämnades till den ursprungliga, och hittills enda, budgivaren Blue Canyon.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/21/darfor-hojdes-budet-pa-cision/

Investerare riskerar rejäl baksmälla :: Vinstutvecklingen har varit dyster sedan 2011 och baserat på förra årets vinster är Stockholmsbörsen skyhögt värderad. Nu hoppas alla på vinstexplosionen 2015.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/19/investerare-riskerar-rejal-baksmalla/

Luxemburg och Österrike lättar på banksekretess :: EU-länderna Luxemburg och Österrike går med på att lätta på sin banksekretess och därmed motverka skatteflykt.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/21/luxemburg-och-osterrike-lattar-pa-banksekretess/

Strauss-Kahn startar hedgefond - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/branscher/bank-och-fastighet/forre-imf-chefen-startar-hedgefond_3384396.svd

Här avgörs Volvo PV:s framtid :: Investeringen är lika stor som Öresundsbron och i princip avgörande för Volvo PV:s framtid. Torslanda har börjat förbereda för XC90.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2316927-har-avgors-volvo-pv-s-framtid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar