fredag 21 mars 2014

22-Mar-2014 00:33 att

LO agerar inte mot Swedbankarvoden ::
-Det sticker i ögonen, säger LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson om Swedbanks kraftigt höjda styrelsearvoden. Men att utnyttja fackförbundets maktposition i banken har han inga planer på.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2317000-lo-agerar-inte-mot-swedbankarvoden

Mer svensk mjölk säljs till Kina :: Ökad mejerikonsumtion i flera tillväxtländer har gett en tydlig ökning av jordbruksexporten till Kina och Oman och klirr i kassan för mjölkbönderna.
Däremot har grisuppfödarna det tufft, bland annat på grund av att Ryssland har stoppat importen av griskött.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2316847-mer-svensk-mjolk-saljs-till-kina

Rätt att sparka trött anställd :: http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2316432-ratt-att-sparka-trott-anstalld

Mjukisbyxor kan höja din status :: Vi människor gillar att höra till och passa in, och klär oss ofta därefter. Men att sticka ut kan ge fördelar - i vissa sammanhang.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.2316408-mjukisbyxor-kan-hoja-din-status

Krimkrisen gynnar Saabs Jas-kamp :: Krimkrisen och Putin gynnar Saabs Jas-affär i Schweiz. "Många av våra läsare påpekar vikten av en stark armé. Det påverkar frågan om att stärka vårt flygvapen", säger Volker Pabst vid den ansedda tidningen Neue Zürcher Zeitung.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/20/krimkrisen-gynnar-saabs-jas-kamp/

Oligarken förnekar affärer med Putin :: Svartlistade oligarken Gennadij Timtjenko, som är storägare i börsbolaget Rörvik, förnekar att han någonsin gjort några affärer med Rysslands president Putin.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/21/oligarken-fornekar-affarer-med-putin/

Nu börjar sanktionerna att märkas i Ryssland :: En regn av sanktioner slungas nu mot Moskva från Washington och Bryssel och de börjar nu sätta spår i den ryska vardagen. Följdriktigt kommer farhågorna från ekonomerna — och bistra ryska löften om svar.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/21/nu-borjar-sanktionerna-att-markas-i-ryssland/

Råvaror: Dyrare guld och olja :: Guldet och oljan steg på fredagen efter att dragkampen om Krim intensifierats. Tenn var mot strömmen när basmetallerna steg brett.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/21/ravaror-dyrare-guld-och-olja/

Pressat Gunvor får dyrare lån :: Orosmolnen hopar sig kring råvaruhandlaren Gunvor, där svensken Torbjörn Törnqvist är huvudägare. Räntan på bolagets skuldbrev stiger kraftigt och branschexperter varnar för att företagets tillgång till krediter kan strypas.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/21/pressat-gunvor-far-dyrare-lan/

Prognoschef vill ha fastighetsskatt :: http://www.gp.se/ekonomi/1.2318102-prognoschef-vill-ha-fastighetsskatt

Kina drog upp Volvo PV :: Volvo Personvagnar gjorde en rörelsevinst på närmare 2 miljarder kronor i fjol trots att intäkterna minskade. Tillväxt i Kina och ett omfattande sparande är faktorer bakom uppgången.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2317540-kina-drog-upp-volvo-pv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar