söndag 30 mars 2014

31-Mar-2014 07:38 att

Svårt att välja tjänstepensionsuttag :: Trots ökad medellivslängd väljer många pensionärer att ta ut sin tjänstepension under en kortare tidsperiod. Det ökar risken för att bli fattigpensionär de sista levnadsåren.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2326463-svart-att-valja-tjanstepensionsuttag

Johan Trouvé vill att Göteborg ska blicka framåt :: – Det finns bara en strategi som funkar, både för ett företag, en stad och ett förhållande. Om man inte satsar på utveckling hamnar man i avveckling. Johan Trouvé vill att fler Göteborgare blickar framåt i stället för att fastna i nutiden.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2325188-johan-trouve-vill-att-goteborg-ska-blicka-framat

USA jagar drönardödare :: Världens militära supermakt USA blir allt mer nervös inför hotet från obemannade små flygfarkoster, så kallade drönare. Nu begär man in anbud för system att försvara sig mot angrepp, skriver flygsajten Aviation News.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/28/usa-jagar-dronardodare/

Meltwater ökar ägandet i Cision :: Meltwater, som visat intresse för att lägga ett konkurrerande bud på Cision, har köpt ytterligare aktier i det svenska informationsförmedlingsbolaget och äger nu 15,3 procent av kapital och röster. Det framgår av ett flaggningsmeddelande från Meltwater.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/meltwater-okar-agandet-i-cision/

Erdogan utropade seger :: Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan utropade seger för sitt islamistiskt inriktade AKP i söndagens lokalval. Han varnade sina fiender för att de nu ska få "betala priset" för att ha försökt tvinga fram hans avgång.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/erdogan-utropade-seger/

Granatbeskjutning mellan Nord- och Sydkorea :: I samband med en nordkoreansk militärövning uppgav Sydkoreas militär att den hade besvarat granatbeskjutning från Nordkorea.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/granatbeskjutning-mellan-nord--och-sydkorea/

Ingen gripen för dödsmisshandel :: Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för dödsmisshandeln av en Djurgårdssupporter vid den allsvenska premiären i Helsingborg i går. Ögonvittnen beskriver attacken mot den 43-årige mannen som helt oprovocerad.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/ingen-gripen-for-dodsmisshandel/

Kerry: Ryssland måste dra tillbaka sina styrkor :: USA:s utrikesminister John Kerry sade att Ryssland måste dra tillbaka sina styrkor från Ukrainas gräns. Ryssland utrikesminister Sergej Lavrov manade regeringen i Kiev att överväga att överlämna viss makt för att ge landets regioner mer självständighet.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/kerry-ryssland-maste-dra-tillbaka-sina-styrkor/

Ny rapport: Klimathotet förvärras :: De allvarliga effekterna av klimatförändringen blir allt tydligare, och kommer sannolikt att bli ännu mer påtagliga de kommande decennierna. Samhällen och ekosystem kommer att drabbas av fler extrema väderhändelser, torka och översvämningar.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/ny-rapport-klimathotet-forvarras/

Kämpar för att stoppa byggstrejk - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18633997.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar