torsdag 17 januari 2013

17-Jan-2013 14:27 ut

Kapp-Ahl vände till vinst :: Klädkedjan Kapp-Ahl redovisar en vinst före skatt på 138 miljoner kronor för perioden september-november, det första kvartalet i företagets brutna räkenskapsår. Det kan jämföras med förlusten på 10 miljoner kronor motsvarande period 2011.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1212640-kapp-ahl-vande-till-vinst

Hovrätten ändrar beslut om Teliamuta :: Svensk domstol har behörighet att pröva om Takilants företrädare har begått mutbrott i samband med Telia Soneras härva i Uzbekistan.Det konstaterar Svea hovrätt, som därmed går emot tingsrätten och ger åklagarsidan rätt.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1212513-hovratten-andrar-beslut-om-teliamuta

Estrella går ut i ostbågskrig :: Estrella i Angered tar nu åter upp kampen om ostbågsmarknaden, som en del i arbetet med att vända år av förluster.
- Det är krig, säger Ennis Jahic, produktchef på Estrella.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1211645-estrella-gar-ut-i-ostbagskrig

FB lanserade ny sökfunktion :: De flesta spekulationerna slog fel när Facebook i dag avslöjade sin senaste nyhet. Det blev varken en egen mobiltelefon, en ny applikation eller något rörande annonserna, utan ett nytt sökverktyg.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1210654-fb-lanserade-ny-sokfunktion

LO föreslår särskilda välfärdsbolag :: En ny bolagsform för välfärden med begränsade vinstuttag, föreslår LO:s första vice ordförande Tobias Baudin och ledare i 14 LO-förbund.Vårdföretagarna anser att valfriheten hotas och att förslaget skapar osäkerhet.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1210166-lo-foreslar-sarskilda-valfardsbolag

Utbrett fusk med trängselskatten :: Att montera plastfilm på registreringsskylten för att slippa betala trängselskatt är olagligt, enligt polisen. Trots det passerar dagligen 300 bilar genom de nya betalstationerna i Göteborg med manipulerade skyltar. För säljarna har det varit en god affär.
http://www.di.se/ditv/2013/1/17/utbrett-fusk-med-trangselskatten/

Han tar klubban i Midway :: Styrelsen för konglomeratet Midway har utsett ordinarie ledamot Lars Frithiof till styrelsens ordförande då Sten Johnson, styrelseordförande och huvudägare i Midway, har gått bort efter en tids sjukdom.
http://www.di.se/artiklar/2013/1/17/han-tar-klubban-i-midway/

Stockholm rear ut verksamheter :: Sedan 2008 har Stockholm sålt 18 förskolor, 5 hemtjänstverksamheter och en assistansverksamhet till anställda, för totalt 3,4 miljoner kronor.
http://www.di.se/artiklar/2013/1/17/stockholm-rear-ut-verksamheter/

SNS vill förenkla skattesystem :: Inför en enhetlig inkomstskatt på 25 procent och finansiera samhällets inkomstförlust på detta genom att avskaffa avdragen för låneräntor. Så vill SNS Konjunkturråd förenkla Sveriges skattesystem.Men förutsättningarna för en sådan reform finns inte, menar finansminister Anders Borg (M).
http://www.gp.se/ekonomi/1.1217167-sns-vill-forenkla-skattesystem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar