torsdag 17 januari 2013

18-Jan-2013 01:38 har

Hovrätten ändrar beslut om Teliamuta :: Svensk domstol har behörighet att pröva om Takilants företrädare har begått mutbrott i samband med Telia Soneras härva i Uzbekistan.Det konstaterar Svea hovrätt, som därmed går emot tingsrätten och ger åklagarsidan rätt.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1212513-hovratten-andrar-beslut-om-teliamuta

Geely har kört om Volvo PV :: http://www.gp.se/ekonomi/1.1211229-geely-har-kort-om-volvo-pv

30 i gisslan uppges vara döda :: Bland de döda i gisslan var åtta algerier, två japaner, två britter och en fransman, uppger en algerisk källa för Reuters. Enligt den algeriska säkerhetstjänsten har 30 tillfångatagna dödats vid gasanläggningen, däribland sju utlänningar.
http://www.di.se/artiklar/2013/1/17/30-i-gisslan-uppges-vara-doda/

USA-börser: Högsta noteringen på över fem år :: USA-börserna har fortsatt klättra under den sena handeln på torsdagen, där både Dow Jones Industrial Average och S&P 500 nådde kring de högsta nivåerna sedan 2007. Bostadsstatisk och arbetslöshetssiffror hjälpte till att stärka sentimentet.
http://www.di.se/artiklar/2013/1/17/usa-borser-hogsta-noteringen-pa-over-fem-ar/

Gisslandramat i Algeriet över :: Gisslandramat vid gasanläggningen i Sahara var sent på torsdagskvällen över. Algeriet bekräftade att det finns både döda och skadade bland gisslan."Detta är oacceptabelt och avskyvärt. Vi fördömer terrorhandlingarna det allra starkaste." Det sa Norges statminister Jens Stoltenberg på en presskonferens på torsdagskvällen.
http://www.di.se/artiklar/2013/1/17/gisslandramat-i-algeriet-over/

Leif Johansson klättrar i hederslegionen :: Ericssons styrelseordförande Leif Johansson har blivit utnämnd till officer av den franska hederslegionen enligt beslut av Frankrikes president François Hollande.
http://www.di.se/artiklar/2013/1/17/leif-johansson-klattrar-i-hederslegionen/

Bolag reagerar på gisslandrama :: Terror och kidnappningar är en risk företag verksamma i Algeriet får räkna med, säger en säkerhetsanalytiker till TT.ABB har beslutat att förbjuda resor till Algeriet efter gisslandramat In Amenas.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1221863-bolag-reagerar-pa-gisslandrama

Allvarliga brister i arbetsmiljön :: Arbetsmiljön inom industrin har allvarliga säkerhetsbrister, visar kontroller som fackförbundet IF Metall har gjort på nästan 1 200 arbetsplatser.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1217352-allvarliga-brister-i-arbetsmiljon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar