fredag 8 mars 2013

08-Mar-2013 19:12 har

Janne Josefsson har högst förtroende :: Sveriges radio och Sveriges Television har störst förtroende bland svenskar. Systembolaget och Skatteverket kommer också högt. I botten ligger Sverigedemokraterna, Migrationsverket och Centern. Bland svenska journalister är Janne Josefsson den som svenskar uppskattar mest.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1375783-janne-josefsson-har-hogst-fortroende

Rätt till heltid har ett pris :: Att erbjuda heltid till alla anställda in Göteborg ska spara in på timvikarier. Men personal inom äldreomsorgen går redan på knäna och protesterar mot tuffare scheman.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1369611-ratt-till-heltid-har-ett-pris

Boeings problem inget lyft för Airbus :: Airbus har inte märkt någon effekt av Boeings modell 787 är belagts med flygförbud. Det säger EADS vd Tom Enders till sajten Flightglobal.com.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/8/boeings-problem-inget-lyft-for-airbus/

Teknisk analys: Börstips från insidan :: Analysföretaget Investtech har utifrån insideraffärer och teknisk analys bedömt börsens storbolag. Castellum, Tele2 och SKF får köprekommendation samtidigt som det blir tummen ned för ABB, Autoliv och Elekta.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/8/teknisk-analys-borstips-fran-insidan/

Google startar robotjakt till månen :: Google har utlyst en tävling som ska sporra företag att skicka robotar till månen. 125 miljoner kronor är vinstsumman.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/8/google-startar-robotjakt-till-manen/

Creades vd räknar med att få tillbaka hela Usports-lånet :: Creades är största fordringsägare i den på fredagen konkursade sportkedjan Usports, enligt konkursansökan. Investmentbolagets vd Stefan Charette säger till Nyhetsbyrån Direkt att lånet är på cirka 20 miljoner kronor, men att Creades räknar med att få igen alltihop tack vare lagret.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/8/creades-vd-raknar-med-att-fa-tillbaka-hela-usports-lanet/

Usport går i konkurs - Örnsköldsviks Allehanda :: http://allehanda.se/start/harnosand/1.5661060-usport-gar-i-konkurs

Analytiker: Nu har det vänt :: Arbetslösheten i USA faller till lägsta nivån sedan december 2008, och börserna i Europa lyfter.
-Det går inte att ta miste på att det nu har vänt på USA:s arbetsmarknad, säger chefsstrategen Joseph Trevisani på Worldwide Markets.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1381437-analytiker-nu-har-det-vant

Från papper till digital kunskap :: NE är numera inte bara ett uppslagsverk utan också ett digitalt kunskapsföretag. Genom köpet av Foxshare i Göteborg satsar NE på digital fortbildning.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1381304-fran-papper-till-digital-kunskap

Åre har länets mest jämställda företagande - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D78%26artikel%3D5467166

Arvtagaren låter inte jobbet ta över :: När Maria Skårberg blev vd i familjeföretaget Jakobsdals charkuterier bestämde hon sig snabbt för att inte göra som de flesta män. Hon skulle aldrig låta arbetet ta över hela hennes liv.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1378217-arvtagaren-later-inte-jobbet-ta-over

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar