torsdag 23 maj 2013

23-May-2013 14:13 har

Nya riksbankschefer vill ha nytt inflationsmål :: Martin Flodén och Cecilia Skingsley har utsetts till nya ledamöter i Riksbankens direktion.
Skingsley, chefsekonom på Swedbank, ville så sent som i april se en räntesänkning och båda skulle välkomna en komplettering av inflationsmålet.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1684956-nya-riksbankschefer-vill-ha-nytt-inflationsmal

Han har Göteborgs största jobbansökan :: Johan Sandwalls jakt på sommarjobb har hittills gått trögt. Med hjälp av en annons i format större hoppas han nu få företag att höra av sig.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1682641-han-har-goteborgs-storsta-jobbansokan

Muller: Riksgälden godkände :: Misstankarna om ekonomisk brottslighet på Saab Automobile handlar främst om pengar som betalats ut till tidigare styrelseordförande, vd:n och ägaren Victor Muller.
Chefsåklagaren Olof Sahlgren planerar att förhöra Muller. Men ännu har inte Muller blivit kontaktad av svenska myndigheter, skriver han i sms till TTELA.
"Jag vet inte mer än vad man kan läsa i media".
Han skriver också att att ärendet mellan honom och Skatteverket, om huruvida arvodet var lön eller inte, ännu inte har avgjorts av domstol.
"Upplägget diskuterades med Skatteverket vid tidpunkten och godkändes av Riksgälden", skriver Muller.
Fortfarande kvarstår misstankarna mot de tre tidigare Saabcheferna som satt anhållna ett dygn. Rubriceringen är grovt försvårande av skattekontroll respektive medhjälp.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/23/muller-riksgalden-godkande/

Fuskande köttgrossist gripen :: Två chefer vid en holländsk köttgrossist greps på torsdagen, anklagade för bokföringsbrott och bedrägeri i samband med försäljning av 300 ton hästkött märkt som nötkött. Hästköttet har sålts vidare till en rad europeiska länder.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/23/fuskande-kottgrossist-gripen/

Avtal gör slut på elkonflikt :: Fackförbundet Seko har svarat ja på medlarnas slutbud i konflikten på energiområdet, skriver Seko i ett pressmeddelande. Även arbetsgivarorganisationen KFS Energi har svarat ja.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/23/avtal-gor-slut-pa-elkonflikt/

EU drar tillbaka olivoljeförbud :: EU:s besked från i förra veckan om att stoppa kaféer och restauranger från att servera olivolja i egna karaffer har kallats för "det dummaste sedan förbudet mot de böjda gurkorna".
http://www.di.se/artiklar/2013/5/23/eu-drar-tillbaka-olivoljeforbud/

Stora Enso har hittat köpare :: Tre seriösa potentiella köpare av pappersbruket Corbehem norr om Paris har identifierats. Dessa har fått tillgång till konfidentiell information om bruket för att kunna överväga ett bud.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/23/stora-enso-har-hittat-kopare/

Öckerö har regionens bästa jobbtillväxt :: Öckerö och Lerum är de två västsvenska kommuner som kommer ha bäst jobbtillväxt 2013. Detta enligt en ny rankning av Sveriges kommuner utförd av företaget Bisnode.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1681252-ockero-har-regionens-basta-jobbtillvaxt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar