torsdag 23 maj 2013

24-May-2013 05:27 ska

Telia förhandlade om beskyddarpengar :: Telia Sonera erbjöd under en förhandling 2 miljoner dollar i kvartalet för beskydd från uzbekiska myndigheter, enligt läckta dokument som SVT:s Uppdrag granskning kommit över.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1684542-telia-forhandlade-om-beskyddarpengar

Mullers skatteupplägg faller på styrelsen :: Enligt vad GP erfar finns en klar koppling till åklagarens nu aktuella misstankar om brott mot personer i Saab Automobiles tidigare styrelse och hur Victor Muller tog betalt för sitt arbete från februari 2010 till konkursen i december 2012.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1683151-mullers-skatteupplagg-faller-pa-styrelsen

Gap ökar vinsten - men ger svag prognos :: Den amerikanska H&M-konkurrenten Gap redovisar ett resultat per aktie på 0,71 dollar för det första kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2014 (0,47).
http://www.di.se/artiklar/2013/5/23/gap-okar-vinsten---men-ger-svag-prognos/

USA-börser: Klarade inte hålla i uppgång :: Den inledande handeln på de amerikanska börserna kantades av svag Kina-PMI och oro kring Federal Reserves fortsatta policy vad gäller räntor och obligationsköp.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/23/usa-borser-klarade-inte-halla-i-uppgang/

Göteborg ska folkomrösta om biltullar :: Det blir en folkomröstning om trängselskatten i Göteborg. Nej-sidan i kommunfullmäktige nådde i kväll inte den två tredjedels majoritet som krävdes för att stoppa förslaget.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/23/goteborg-ska-folkomrosta-om-biltullar/

USA-börser: Vändning uppåt :: Den globala nervositet som inledningsvis tyngde de amerikanska börserna förbyttes till en något mer optimistisk ton efter stark amerikansk statistik.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/23/usa-borser-vandning-uppat/

Här ska Europas högsta hotell stå :: Europas högsta hotell kommer snart finnas i Barcelona, enligt luxurylaunches.com.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/23/har-ska-europas-hogsta-hotell-sta/

Evakueringar i Norge efter översvämningar :: Vattnet stiger i de översvämningsdrabbade områdena i sydöstra Norge. Förbindelserna är brutna på många håll, rapporterar polis och räddningsmanskap.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/23/evakueringar-i-norge-efter-oversvamningar/

30 tjänster ska bort när Sydsvenskan skär ner - Expressen :: http://www.expressen.se/kvp/30-tjanster-ska-bort-nar-sydsvenskan-skar-ner/

30 tjänster försvinner från Sydsvenskan :: Sydsvenskans redaktion ska minska med knappt 30 tjänster i en ny organisation. Det meddelade ledningen sina medarbetare under dagen.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1687997-30-tjanster-forsvinner-fran-sydsvenskan

Många förhör väntar om ekobrott :: Ytterligare ett tiotal personer ska höras i utredningen om misstänkta ekobrott i Saab Automobil. Först därefter blir det Victor Mullers tur att höras.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1687582-manga-forhor-vantar-om-ekobrott

Skakigt på Stockholmsbörsen :: Det skakade till rejält på Stockholmsbörsen på torsdagen. Ett kursras på Tokyobörsen utlöste ett av de större kursfallen i år.
Även ledande Europabörser följer med nedåt. Kursfallet mildrades något mot slutet av dagen.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1687375-skakigt-pa-stockholmsborsen

Arbetsskadorna på hotell ökar :: Efter 90-talet inspektioner i Göteborg är slutsatsen att kunskapen om arbetsmiljön är låg. Inte minst kring reglerna för nattarbete.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1686640-arbetsskadorna-pa-hotell-okar

DRAGHI: OMT-ÅTAGANDE SÄNKER RÄNTOR I REALA EKONOMIN - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/draghi-omt-atagande-sanker-rantor-i-reala-ekonomin_8204714.svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar