torsdag 23 maj 2013

23-May-2013 17:15 har

Nya riksbankschefer vill ha nytt inflationsmål :: Martin Flodén och Cecilia Skingsley har utsetts till nya ledamöter i Riksbankens direktion.
Skingsley, chefsekonom på Swedbank, ville så sent som i april se en räntesänkning och båda skulle välkomna en komplettering av inflationsmålet.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1684956-nya-riksbankschefer-vill-ha-nytt-inflationsmal

Han har Göteborgs största jobbansökan :: Johan Sandwalls jakt på sommarjobb har hittills gått trögt. Med hjälp av en annons i format större hoppas han nu få företag att höra av sig.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1682641-han-har-goteborgs-storsta-jobbansokan

Riksbanken och FI på kollisionskurs :: Finansinspektionen sitter i dag på alla verktyg för att hantera finansiella risker som stora hushållsskulder och farliga banker. Nu vill FI lägga beslag också på nästa verktyg: Kontracykliska kapitalbuffertar. "Om man hårdrar det så blir det som att man har två centralbanker", säger Heidi Elmér som är chefsekonom på Skandia.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/23/riksbanken-och-fi-pa-kollisionskurs/

Filippa K sålde lägenheten :: Modeprofilen Filippa Knutsson har sålt sin våning i Stockholm efter en intensiv budgivning mellan en Stockholmsköpare och en internationell köpare.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/23/filippa-k-salde-lagenheten/

Öckerö har regionens bästa jobbtillväxt :: Öckerö och Lerum är de två västsvenska kommuner som kommer ha bäst jobbtillväxt 2013. Detta enligt en ny rankning av Sveriges kommuner utförd av företaget Bisnode.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1681252-ockero-har-regionens-basta-jobbtillvaxt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar