måndag 11 mars 2013

11-Mar-2013 10:14 ska

Janne Josefsson har högst förtroende :: Sveriges radio och Sveriges Television har störst förtroende bland svenskar. Systembolaget och Skatteverket kommer också högt. I botten ligger Sverigedemokraterna, Migrationsverket och Centern. Bland svenska journalister är Janne Josefsson den som svenskar uppskattar mest.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1375783-janne-josefsson-har-hogst-fortroende

Rätt till heltid har ett pris :: Att erbjuda heltid till alla anställda in Göteborg ska spara in på timvikarier. Men personal inom äldreomsorgen går redan på knäna och protesterar mot tuffare scheman.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1369611-ratt-till-heltid-har-ett-pris

Fler pensionärer hos Kronofogden :: Personer över 70 år växer snabbast av alla ålderskategorier i Kronofogdens register och deras andel är den enda som ökar, visar en kartläggning myndigheten har gjort för TT.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1388518-fler-pensionarer-hos-kronofogden

Vår miljöhänsyn tar paus på kontoret :: Tänket att vara klimatsmart stannar hemma. När du kommer till kontoret minskar hänsynen till miljön dramatiskt. Var tredje stänger inte av datorn när de går hem.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1385976-var-miljohansyn-tar-paus-pa-kontoret

Pensionsmyndigheten varnar spararna :: Nu ska du ha fått det orange kuvertet. Det innebär också att lycksökare börjar höra av sig som vill sköta dina pengar.
För första gången varnar nu Pensionsmyndigheten för dyra fondrådgivare.
http://www.gp.se/ekonomi/minapengar/1.1374670-pensionsmyndigheten-varnar-spararna

Svårare i Sverige än i London :: Ali Husein Barre vill hjälpa sina somaliska landsmän att komma igång med att starta eget.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1374045-svarare-i-sverige-an-i-london

Döda grisar dumpade i dricksvatten :: Över 1.200 döda grisar har hittats i den vattenled som förser delar av Shanghai med dricksvatten. De kinesiska myndigheterna har satt in extra resurser för att så fort som möjligt få upp alla kadaver.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/11/doda-grisar-dumpade-i-dricksvatten/

Gammal Ferrari blir allt dyrare :: Är du osäker på om aktier är rätta stället att lägga dina pengar? Då kanske klassiska bilar kan vara något. Sedan 2010 har genomsnittspriset på samlarobjekt från Ferrari ökat med mer än 70 procent. Det skriver CNBC och hänvisar till Hagerty, som försäkrar och värderar samlarbilar.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/11/gammal-ferrari-blir-allt-dyrare/

Ingenjörsstudier avslutas inte - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/ingenjorsstudier-avslutas-inte_7985078.svd

Norska priser stiger långsammare :: Norges konsumentpriser steg 0,7 procent i februari jämfört med månaden före. Jämfört med samma månad föregående år steg priserna 1,0 procent, enligt statistik från Statistisk sentralbyrå.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/11/norska-priser-stiger-langsammare/

1.200 grisar dumpade i flod :: Över 1.200 döda grisar har hittats i den vattenled som förser delar av Shanghai med dricksvatten. De kinesiska myndigheterna har satt in extra resurser för att så fort som möjligt få upp alla kadaver.
http://www.di.se/ditv/2013/3/11/1200-grisar-dumpade-i-flod/

Bonus till Ratos-vd trots aktieras - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/branscher/bank-och-fastighet/bonus-till-ratos-vd-trots-aktieras_7984970.svd

Di: Därför ska du köpa Sweco :: Teknikkonsulten Swecos aktie har handlas kring rekordnotering de senaste veckorna men teknikkonsultens starka historik och fina förutsättningar för fortsatt tillväxt talar för att det ej är försent att köpa aktien, skriver Dagens industri.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/11/di-darfor-ska-du-kopa-sweco/

Findus bjuder in kunder - Fri Köpenskap :: http://www.fri-kopenskap.se/zino.aspx?articleID%3D41240

Debatt: Så ska vi öka byggandet :: Skynda på plan- och byggprocesserna, sänk kraven för hur bostäder ska utformas och sänk skatterna på att bygga och bo. I dag presenterar en av Moderaternas ­arbetsgrupper förslagen för ett ökat byggande i Sverige. Det skriver finansminister Anders Borg och riksdagsledamoten Henrik von Sydow.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/11/debatt-sa-ska-vi-oka-byggandet/

Nu tror hushållen på högre bopriser - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/nu-tror-hushallen-pa-hogre-bopriser_7984934.svd

Börsbolag-vd får mångdubbelt betalt - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/borsbolag-vd-far-mangdubbelt-betalt_7984482.svd

Amortering ska vara bankens råd :: http://www.gp.se/ekonomi/1.1391425-amortering-ska-vara-bankens-rad

Från papper till digital kunskap :: NE är numera inte bara ett uppslagsverk utan också ett digitalt kunskapsföretag. Genom köpet av Foxshare i Göteborg satsar NE på digital fortbildning.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1381304-fran-papper-till-digital-kunskap

"Viktigaste vallöftet gå vidare med sänkt skatt" :: Anders Borg laddar för en tredje valframgång med ett femte jobbskatteavdrag som viktigaste vallöfte – i kombination med en skattesänkning för pensionärer.
Om finansministerjobbet och livet som pendlare mellan Katrineholm och Stockholm anser han fortfarande att det handlar om en "kortare period av livet". Den perioden är nu inne på sitt sjunde år.
- I bästa fall blir den tolv år.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1380218--viktigaste-valloftet-ga-vidare-med-sankt-skatt-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar