måndag 11 mars 2013

11-Mar-2013 16:20 har

Fler pensionärer hos Kronofogden :: Personer över 70 år växer snabbast av alla ålderskategorier i Kronofogdens register och deras andel är den enda som ökar, visar en kartläggning myndigheten har gjort för TT.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1388518-fler-pensionarer-hos-kronofogden

Storägare säljer i AQ Group :: Styrelseordförande P-O Anderson och koncernchef Claes Mellgren, grundare av komponenttillverkaren AQ Group, har tillsammans sålt 1.880.000 aktier i bolaget. Köpare är en grupp institutionella investerare baserade i Sverige och utomlands.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/11/storagare-saljer-i-aq-group/

Svenska sparare blåsta på rusningen i Japan :: Tokyobörsen har gått som tåget det senaste halvåret. Svenska sparare i Japanfonder har dock gått miste om större delen av uppgången, eftersom kronan samtidigt har stärkts mot yenen.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/11/svenska-sparare-blasta-pa-rusningen-i-japan/

Då går livet på jorden under :: Brittiska forskare har gjort den första studien över livets svanesång på jorden. Enligt studien går livet under om 2,8 miljarder år. Men då finns bara mikrober kvar. Allt högre liv har utplånats långt tidigare.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/11/da-gar-livet-pa-jorden-under/

Jas Gripen-utredning mot kollaps :: Korruptionsutredningen i Sydafrika kring bland annat Saabs försäljning av Gripen-plan ser ut att kollapsa av politiska skäl.
Flera medlemmar i den så kallade Seriti-kommissionen har avgått eller är på väg att avgå, rapporterar sydafrikanska The Times.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1394490-jas-gripen-utredning-mot-kollaps

Analytiker: Nu har det vänt :: Arbetslösheten i USA faller till lägsta nivån sedan december 2008, och börserna i Europa lyfter.
-Det går inte att ta miste på att det nu har vänt på USA:s arbetsmarknad, säger chefsstrategen Joseph Trevisani på Worldwide Markets.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1381437-analytiker-nu-har-det-vant

Från papper till digital kunskap :: NE är numera inte bara ett uppslagsverk utan också ett digitalt kunskapsföretag. Genom köpet av Foxshare i Göteborg satsar NE på digital fortbildning.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1381304-fran-papper-till-digital-kunskap

Arvtagaren låter inte jobbet ta över :: När Maria Skårberg blev vd i familjeföretaget Jakobsdals charkuterier bestämde hon sig snabbt för att inte göra som de flesta män. Hon skulle aldrig låta arbetet ta över hela hennes liv.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1378217-arvtagaren-later-inte-jobbet-ta-over

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar