måndag 11 mars 2013

12-Mar-2013 04:32 att

Vår miljöhänsyn tar paus på kontoret :: Tänket att vara klimatsmart stannar hemma. När du kommer till kontoret minskar hänsynen till miljön dramatiskt. Var tredje stänger inte av datorn när de går hem.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1385976-var-miljohansyn-tar-paus-pa-kontoret

Pensionsmyndigheten varnar spararna :: Nu ska du ha fått det orange kuvertet. Det innebär också att lycksökare börjar höra av sig som vill sköta dina pengar.
För första gången varnar nu Pensionsmyndigheten för dyra fondrådgivare.
http://www.gp.se/ekonomi/minapengar/1.1374670-pensionsmyndigheten-varnar-spararna

Svårare i Sverige än i London :: Ali Husein Barre vill hjälpa sina somaliska landsmän att komma igång med att starta eget.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1374045-svarare-i-sverige-an-i-london

Fixa frukostbuffé för alla anställda :: Frukostbuffé på jobbet på måndagsmorgonen eller en fransk afton för alla anställda. Let Us tror att relationsbyggande aktiviteter är vägen till en trevligare och mer attraktiv arbetsplats.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1373738-fixa-frukostbuffe-for-alla-anstallda

USA-börser: Uppåt efter trevande start :: USA-börserna gick framåt på måndagen, efter att ha öppnat något trevande, och S&P 500 närmade sig högsta stängningsnivån någonsin. Industristatistik från Kina, som tyngde sentimentet i Europa, lyckades inte dämpa börsglädjen i Amerika.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/11/usa-borser-uppat-efter-trevande-start/

Avslöjande att "gilla" på Facebook :: Vad man väljer att "gilla" på den sociala medie-sajten Facebook kan avslöja mer än vad man tror, enligt en ny studie som publicerades på måndagen.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/11/avslojande-att-gilla-pa-facebook/

Northlands finanschef:"Bara att kavla upp ärmarna" :: Känns det segt att komma tillbaka till jobbet efter en längre ledighet? Det finns de som har det ännu tuffare. I förra veckan kom krisbolaget Northland Resources finanschef Eva Kaijser tillbaka efter ett års föräldraledighet.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/11/northlands-finanschefbara-att-kavla-upp-armarna/

Blackberry rusar på uppköpsrykte :: Mobiltelefontillverkaren Blackberry har stigit runt 12 procent i USA efter att datortillverkaren Lenovo visat intresse för bolaget.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/11/blackberry-rusar-pa-uppkopsrykte/

Råvaror: Sura Saudinyheter för oljan :: Råvarupriserna utvecklades i olika riktningar på måndagen, efter att industristatisktik från Kina under natten inkommit under marknadens förväntningar. Specifikt för oljan tyngde signaler om ökad produktion i Saudiarabien.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/11/ravaror-sura-saudinyheter-for-oljan/

Euromotstånd lockar tyska väljare :: På måndagen bildades ett eurokritiskt parti i Tyskland. En opinionsundersökning visar att 26 procent av tyskarna kan tänka sig att rösta på ett alternativ som vill ta landet ur euron.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/11/euromotstand-lockar-tyska-valjare/

Felskrivning fick aktie att rusa 15 procent - Affärsvärlden :: http://www.affarsvarlden.se/incoming/article3655101.ece

Färre feriejobb i Göteborg i år :: Antalet feriejobb för gymnasieungdomar ser ut att krympa från 1 550 till 1 500 i år. Budgeten är densamma som i fjol, och lönerna är inte färdiga.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1394696-farre-feriejobb-i-goteborg-i-ar

Jas Gripen-utredning mot kollaps :: Korruptionsutredningen i Sydafrika kring bland annat Saabs försäljning av Gripen-plan ser ut att kollapsa av politiska skäl.
Flera medlemmar i den så kallade Seriti-kommissionen har avgått eller är på väg att avgå, rapporterar sydafrikanska The Times.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1394490-jas-gripen-utredning-mot-kollaps

Fortsatt uppgång i Tokyo - Helsingborgs Dagblad :: http://hd.se/ekonomi/2013/03/11/fortsatt-uppgang-i-tokyo/

Analytiker: Nu har det vänt :: Arbetslösheten i USA faller till lägsta nivån sedan december 2008, och börserna i Europa lyfter.
-Det går inte att ta miste på att det nu har vänt på USA:s arbetsmarknad, säger chefsstrategen Joseph Trevisani på Worldwide Markets.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1381437-analytiker-nu-har-det-vant

Varning och straffavgift :: Försäkringsförmedlaren Devise Kapital i Göteborg och Borås satte sitt eget intresse framför kundernas. Rådgivningen fyllde inte kraven. Devise Kapital måste nu betala drygt två miljoner i straffavgift.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1380494-varning-och-straffavgift

"Viktigaste vallöftet gå vidare med sänkt skatt" :: Anders Borg laddar för en tredje valframgång med ett femte jobbskatteavdrag som viktigaste vallöfte – i kombination med en skattesänkning för pensionärer.
Om finansministerjobbet och livet som pendlare mellan Katrineholm och Stockholm anser han fortfarande att det handlar om en "kortare period av livet". Den perioden är nu inne på sitt sjunde år.
- I bästa fall blir den tolv år.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1380218--viktigaste-valloftet-ga-vidare-med-sankt-skatt-

Arvtagaren låter inte jobbet ta över :: När Maria Skårberg blev vd i familjeföretaget Jakobsdals charkuterier bestämde hon sig snabbt för att inte göra som de flesta män. Hon skulle aldrig låta arbetet ta över hela hennes liv.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1378217-arvtagaren-later-inte-jobbet-ta-over

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar