måndag 11 mars 2013

11-Mar-2013 11:15 har

Janne Josefsson har högst förtroende :: Sveriges radio och Sveriges Television har störst förtroende bland svenskar. Systembolaget och Skatteverket kommer också högt. I botten ligger Sverigedemokraterna, Migrationsverket och Centern. Bland svenska journalister är Janne Josefsson den som svenskar uppskattar mest.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1375783-janne-josefsson-har-hogst-fortroende

Rätt till heltid har ett pris :: Att erbjuda heltid till alla anställda in Göteborg ska spara in på timvikarier. Men personal inom äldreomsorgen går redan på knäna och protesterar mot tuffare scheman.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1369611-ratt-till-heltid-har-ett-pris

Fler pensionärer hos Kronofogden :: Personer över 70 år växer snabbast av alla ålderskategorier i Kronofogdens register och deras andel är den enda som ökar, visar en kartläggning myndigheten har gjort för TT.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1388518-fler-pensionarer-hos-kronofogden

Så stora är bankernas övervinster :: De svenska storbankerna tjänade i fjol 17 miljarder kronor extra på bristande konkurrens i banksektorn. Samtidigt har den inbördes hackordningen skakats om. En ny storbank passerar Handelsbanken och tar täten i vinstrallyt, visar en färsk rapport.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/5/sa-stora-ar-bankernas-overvinster/

Döda grisar dumpade i dricksvatten :: Över 1.200 döda grisar har hittats i den vattenled som förser delar av Shanghai med dricksvatten. De kinesiska myndigheterna har satt in extra resurser för att så fort som möjligt få upp alla kadaver.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/11/doda-grisar-dumpade-i-dricksvatten/

Gammal Ferrari blir allt dyrare :: Är du osäker på om aktier är rätta stället att lägga dina pengar? Då kanske klassiska bilar kan vara något. Sedan 2010 har genomsnittspriset på samlarobjekt från Ferrari ökat med mer än 70 procent. Det skriver CNBC och hänvisar till Hagerty, som försäkrar och värderar samlarbilar.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/11/gammal-ferrari-blir-allt-dyrare/

Analytiker: Nu har det vänt :: Arbetslösheten i USA faller till lägsta nivån sedan december 2008, och börserna i Europa lyfter.
-Det går inte att ta miste på att det nu har vänt på USA:s arbetsmarknad, säger chefsstrategen Joseph Trevisani på Worldwide Markets.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1381437-analytiker-nu-har-det-vant

Från papper till digital kunskap :: NE är numera inte bara ett uppslagsverk utan också ett digitalt kunskapsföretag. Genom köpet av Foxshare i Göteborg satsar NE på digital fortbildning.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1381304-fran-papper-till-digital-kunskap

Arvtagaren låter inte jobbet ta över :: När Maria Skårberg blev vd i familjeföretaget Jakobsdals charkuterier bestämde hon sig snabbt för att inte göra som de flesta män. Hon skulle aldrig låta arbetet ta över hela hennes liv.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1378217-arvtagaren-later-inte-jobbet-ta-over

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar