måndag 18 mars 2013

18-Mar-2013 09:59 ska

Billigare öl på gång i Danmark :: Danskar ska köpa sin öl i Danmark, inte i tyska gränshandelsbutiker, tycker danska politiker. Därför planerar de nu för en sänkning av skatten på öl i Danmark, vilket kan få stor inverkan även på svenskars ölresor.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1415984-billigare-ol-pa-gang-i-danmark

Etik och lönsamhet går inte alltid ihop :: Joakim Sandberg forskar om konflikter som uppstår där ekonomi och etik möts.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405694-etik-och-lonsamhet-gar-inte-alltid-ihop

"Du har rätten att få betalt för ditt arbete" :: Internet expanderar fast det är fortfarande lite av vilda västern – folk och även företag stjäl, kopierar och sprider andras texter och bilder som om det vore deras egna. Är upphovsrätten stendöd?
- Absolut inte. Det fantastiska med upphovsrätten är att det inte spelar någon roll vad vi hittar på för ny teknik, den funkar fortfarande. Och den ska man värna, säger Lotta Bus, advokat och vd på Magnusson Advokatbyrå.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405589--du-har-ratten-att-fa-betalt-for-ditt-arbete-

Putin rasar mot cypriotisk skatt :: Rysslands president Vladimir Putin anser att en bankskatt i Cypern skulle vara "orättvis, oprofessionell och farlig".
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/putin-rasar-mot-cypriotisk-skatt/

Kraftig oro i Europa - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/branscher/bank-och-fastighet/kraftig-oro-i-europa-efter-cypernuppgorelse_8006530.svd

Debatt: LO vill kompromissa :: LO kan tänka sig att avskaffa den andra sjuklöneveckan. Men det bör inte göras villkorslöst. Ska arbetsgivarna bjudas på denna ekonomiska lättnad bör riksdagen kräva något i utbyte. Det skriver Tobias Baudin, Torbjörn Johansson och Kjell Rautio från LO.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/debatt-lo-vill-kompromissa/

Förtroende minskar för Reinfeldt :: Svenska folkets förtroende för den borgerliga alliansregeringen har sjunkit medan förtroendet för den rödgröna oppositionen har stigit. En majoritet anser dock fortfarande att regeringen gör att bra jobb.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/fortroende-minskar-for-reinfeldt/

Historiska svidar om - CAP&Design :: http://capdesign.idg.se/2.990/1.497664/historiska-svidar-om

Jobb hotas när ST Ericsson delas - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/branscher/teknik-och-telekom/jobb-hotas-nar-st-ericsson-delas_8006298.svd

Nokia: S&P säger sälj :: S&P Equity Research höjer rekommendationen på den finländska mobiltillverkaren Nokia från starkt sälj till sälj. Riktkursen på ett års sikt reduceras samtidigt från 2,60 till 2,15 euro. Den nya riktkursen motsvarar omkring 18 kronor.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/nokia-sp-sager-salj/

Nu ska hatet kartläggas - Göteborgs-Posten :: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1418354-nu-ska-hatet-kartlaggas

Byggnads säger nej till medlarbud - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/byggnads-sager-nej-till-medlarbud_8005972.svd

Sverige tappar som turistland :: Svensk turism vill dubblera sin omsättning till 2020. Men förra året minskade landets konkurrenskraft.
Regeringens nyckelsatsningar får kritik för att vara för små eller ha fel fokus.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1408745-sverige-tappar-som-turistland

Borg försvarar värnskatten :: Finansminister Anders Borg försvarar linjen att inte avskaffa värnskatten.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1411480-borg-forsvarar-varnskatten

Så ska unga in på arbetsmarknaden :: Regeringen erbjuder arbetsgivare stöd om de anställer unga under 26 år och ger dem yrkesintroduktion. På så sätt hoppas regeringen på att få liv i samtal mellan arbetsmarknadens parter.
Om introduktionen leder till minskad arbetslöshet ska facken belönas med sänkt a-kasseavgift.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1407495-sa-ska-unga-in-pa-arbetsmarknaden

Botten för pundet – toppen för turister :: Brittiska pundet rasar och är nu nere i under tio kronor. Då blir det rea på London och nöjesresandet ökar direkt.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405832-botten-for-pundet-toppen-for-turister

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar