måndag 18 mars 2013

18-Mar-2013 13:02 ska

Etik och lönsamhet går inte alltid ihop :: Joakim Sandberg forskar om konflikter som uppstår där ekonomi och etik möts.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405694-etik-och-lonsamhet-gar-inte-alltid-ihop

"Du har rätten att få betalt för ditt arbete" :: Internet expanderar fast det är fortfarande lite av vilda västern – folk och även företag stjäl, kopierar och sprider andras texter och bilder som om det vore deras egna. Är upphovsrätten stendöd?
- Absolut inte. Det fantastiska med upphovsrätten är att det inte spelar någon roll vad vi hittar på för ny teknik, den funkar fortfarande. Och den ska man värna, säger Lotta Bus, advokat och vd på Magnusson Advokatbyrå.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405589--du-har-ratten-att-fa-betalt-for-ditt-arbete-

Så slår byggstrejken :: Natten till tisdagen går uppskattningsvis 6.000 byggarbetare på 200 arbetsplatser ut i strejk, om inte parterna kan enas under de få timmar som återstår. Strejknotan beräknas bli 200 miljoner kronor - per dag.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/sa-slar-byggstrejken/

Världens dyraste stridsflygplan :: Det amerikanska försvarsdepartementet har skurit i budgeten. Men det dyraste projektet, stridsflygplanet F-35 Joint Striker, lär inte påverkas nämnvärt, skriver Businessinsider.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/varldens-dyraste-stridsflygplan/

Cypern skjuter upp omröstning :: Omröstningen i det cypriotiska parlamentet om skatt på bankinsättningar har skjutits upp.Det uppger en företrädare för det gröna partiet i parlamentet, enligt Bloomberg News.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/cypern-skjuter-upp-omrostning/

Centralbanken: Tysk återhämtning är inte i fara :: Återhämtningen i den tyska ekonomin har inte äventyrats av den svaga starten på året. Det skriver Bundesbank i sin månadsrapport på måndagen, enligt Bloomberg News.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/centralbanken-tysk-aterhamtning-ar-inte-i-fara/

Cypern-omröstning kan skjutas upp :: Cyperns parlament väntas skjuta upp omröstningen om skatt på bankinsättningar, som är en del av stödpaketet till landet, till tisdagen, för att därigenom ge mer utrymme för förhandlingar.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/cypern-omrostning-kan-skjutas-upp/

Gazprom vill rädda Cyperns banker :: Ryska energijätten Gazprom har erbjudit sig att rädda Cyperns banker, rapporterar grekiska medier.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/gazprom-vill-radda-cyperns-banker/

Ancoriakunder slipper cypriotisk skatt - Privata Affärer :: http://www.privataaffarer.se/nyheter/ancoriakunder-slipper-insattningsskatt-485257

Nu ska strippklubben vräkas - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D91%26artikel%3D5476823

Kraftig oro i Europa - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/branscher/bank-och-fastighet/kraftig-oro-i-europa-efter-cypernuppgorelse_8006530.svd

Historiska svidar om - CAP&Design :: http://capdesign.idg.se/2.990/1.497664/historiska-svidar-om

Sverige tappar som turistland :: Svensk turism vill dubblera sin omsättning till 2020. Men förra året minskade landets konkurrenskraft.
Regeringens nyckelsatsningar får kritik för att vara för små eller ha fel fokus.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1408745-sverige-tappar-som-turistland

Borg försvarar värnskatten :: Finansminister Anders Borg försvarar linjen att inte avskaffa värnskatten.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1411480-borg-forsvarar-varnskatten

Så ska unga in på arbetsmarknaden :: Regeringen erbjuder arbetsgivare stöd om de anställer unga under 26 år och ger dem yrkesintroduktion. På så sätt hoppas regeringen på att få liv i samtal mellan arbetsmarknadens parter.
Om introduktionen leder till minskad arbetslöshet ska facken belönas med sänkt a-kasseavgift.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1407495-sa-ska-unga-in-pa-arbetsmarknaden

Botten för pundet – toppen för turister :: Brittiska pundet rasar och är nu nere i under tio kronor. Då blir det rea på London och nöjesresandet ökar direkt.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405832-botten-for-pundet-toppen-for-turister

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar