måndag 18 mars 2013

19-Mar-2013 05:18 att

En karaktärsbyggande app :: Många drömmer om att utveckla en framgångsrik app som laddas ner av miljontals användare. Företaget Healthy Heroes tror de har lyckats, genom att kombinera motion med spelmissbruk.
- Vi vill göra träning kul igen, säger vd Amer Mohammed.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405714-en-karaktarsbyggande-app

"Du har rätten att få betalt för ditt arbete" :: Internet expanderar fast det är fortfarande lite av vilda västern – folk och även företag stjäl, kopierar och sprider andras texter och bilder som om det vore deras egna. Är upphovsrätten stendöd?
- Absolut inte. Det fantastiska med upphovsrätten är att det inte spelar någon roll vad vi hittar på för ny teknik, den funkar fortfarande. Och den ska man värna, säger Lotta Bus, advokat och vd på Magnusson Advokatbyrå.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405589--du-har-ratten-att-fa-betalt-for-ditt-arbete-

Växande sprickor bådar inte gott :: Räddningspaketet till Cypern ökar på flera plan osäkerheten i euroområdet. Det gäller oavsett om villkoren förändras, vilket på måndagskvällen verkade troligt när Cyperns president uppgavs stå i begrepp att meddela eurogruppens finansministrar att han inte har lyckats övertala landets beslutsfattare att godkänna skatter på sparpengar.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/vaxande-sprickor-badar-inte-gott/

FBI har spår 23 år efter jättekupp :: 23 år efter den största konstkuppen i USA:s historia tror sig den federala polisen FBI ha identifierat förövarna.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/fbi-har-spar-23-ar-efter-jattekupp/

Cypern: Det saknas stöd för räddningspaketet :: Cyperns president Nicos Anastasiade meddelar eurogruppens finansministrar att han inte har lyckats övertala landets beslutsfattare att godkänna de skatter på sparares banktillgodohavanden som är en del av det tidigare planerade räddningspaketet.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/cypern-det-saknas-stod-for-raddningspaketet/

Grekland håller cypriotiska banker stängda :: Grekland har beslutat att hålla cypriotiska bankers kontor i landet stängda under tisdagen och onsdagen. Det meddelar Greklands finansminsiter Yannis Stournaras på måndagskvällen, rapporterar Dow Jones Newswires.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/grekland-haller-cypriotiska-banker-stangda/

USA-börser: Apple stiger på rykte :: Med en timme kvar av måndagens handel hade de ledande amerikanska börserna i stort sett återhämtat hela den nedgång som inledde dagen, efter att oron kring den europeiska skuldkrisen klingat av.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/usa-borser-apple-stiger-pa-rykte/

USA bekräftar syrisk attack på Libanon :: Stridsflyg från den syriska regimen har för första gången attackerat norra Libanon. Angreppet är en tydlig varning om konfliktens spridning i regionen.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/usa-bekraftar-syrisk-attack-pa-libanon/

Strippklubb riskeras att vräkas i Jönköping - Expressen :: http://www.expressen.se/gt/strippklubb-riskeras-att-vrakas-i-jonkoping/

Astra satsar på forskning i Mölndal :: Mölndal blir ett av tre nya stategiska forsknings- och utvecklingscentra som Astra Zeneca satsar på. Beskedet innebär att en lång tids oro, för en neddragning av verksamheten i Mölndal, nu är över.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1427583-astra-satsar-pa-forskning-i-molndal

Medlarna stoppar byggstrejken :: Strejken skulle ha brutit ut tisdag morgon men medlarna tar nu till tvångsmetoder vilket innebär att konflikten skjuts upp 14 dagar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1426814-medlarna-stoppar-byggstrejken

Sverige tappar som turistland :: Svensk turism vill dubblera sin omsättning till 2020. Men förra året minskade landets konkurrenskraft.
Regeringens nyckelsatsningar får kritik för att vara för små eller ha fel fokus.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1408745-sverige-tappar-som-turistland

Borg försvarar värnskatten :: Finansminister Anders Borg försvarar linjen att inte avskaffa värnskatten.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1411480-borg-forsvarar-varnskatten

Så ska unga in på arbetsmarknaden :: Regeringen erbjuder arbetsgivare stöd om de anställer unga under 26 år och ger dem yrkesintroduktion. På så sätt hoppas regeringen på att få liv i samtal mellan arbetsmarknadens parter.
Om introduktionen leder till minskad arbetslöshet ska facken belönas med sänkt a-kasseavgift.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1407495-sa-ska-unga-in-pa-arbetsmarknaden

Sjöbefäl och arbetsgivare i konflikt :: Arbetsgivarorganisationen Almega Tjänsteföretagen varslar om lockout mot Sjöbefälsföreningen. Konflikten gäller nytt kollektivavtal för ett par hundra sjöbefäl i innerskärgårdstrafik.
Sjöbefälsföreningen har svarat med att lägga ett motvarsel som strejk.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1407237-sjobefal-och-arbetsgivare-i-konflikt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar