måndag 18 mars 2013

18-Mar-2013 16:05 in

En karaktärsbyggande app :: Många drömmer om att utveckla en framgångsrik app som laddas ner av miljontals användare. Företaget Healthy Heroes tror de har lyckats, genom att kombinera motion med spelmissbruk.
- Vi vill göra träning kul igen, säger vd Amer Mohammed.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405714-en-karaktarsbyggande-app

Etik och lönsamhet går inte alltid ihop :: Joakim Sandberg forskar om konflikter som uppstår där ekonomi och etik möts.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405694-etik-och-lonsamhet-gar-inte-alltid-ihop

Plus eller minus för studenterna? :: Lunch på studentkåren eller egen matlåda? Bostadsbidrag eller inte? Det kan avgöra om studentbudgeten går ihop. Sveriges förenade studentkårer (SFS) och Swedbanks privatekonomer kommer fram till olika resultat.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405635-plus-eller-minus-for-studenterna-

Kunder fick sina nya lastbilar :: Så var det äntligen dags. På lördagen fick de 100 första nya kunderna nycklarna till sina nya Volvolastbilar, kallad FH-modellen.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1414678-kunder-fick-sina-nya-lastbilar

"Du har rätten att få betalt för ditt arbete" :: Internet expanderar fast det är fortfarande lite av vilda västern – folk och även företag stjäl, kopierar och sprider andras texter och bilder som om det vore deras egna. Är upphovsrätten stendöd?
- Absolut inte. Det fantastiska med upphovsrätten är att det inte spelar någon roll vad vi hittar på för ny teknik, den funkar fortfarande. Och den ska man värna, säger Lotta Bus, advokat och vd på Magnusson Advokatbyrå.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1405589--du-har-ratten-att-fa-betalt-for-ditt-arbete-

Mugabe smet in i Vatikanen :: Zimbabwes president Robert Mugabe tilläts på måndagen passera genom Italien till Vatikanstaten för att delta under installationen av påven Franciskus på tisdag.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/mugabe-smet-in-i-vatikanen/

Svensk splittring om Cyperns räddningspaket :: Euroledarnas krav på en ny bankskatt i Cypern har lett till högljudda protester från cypriotiska småsparare. Men i Sverige går åsikterna om det nya räddningspaketet isär.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/svensk-splittring-om-cyperns-raddningspaket/

New York: Nervöst Europa tynger :: De ledande amerikanska indexen öppnade måndagen på minus efter att eurogruppens ledare enats kring ett stödpaket till Cypern, vars komponenter intensifierade oron kring skuldkrisen i Europa.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/new-york-nervost-europa-tynger/

Astra satsar på forskning i Mölndal - Göteborgs-Posten :: http://www.gp.se/ekonomi/1.1427583-astra-satsar-pa-forskning-i-molndal

Landstingsdirektör får sparken :: Landstingsdirektören i Uppsala län, Kerstin Westholm, får sparken.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/landstingsdirektor-far-sparken/

Överhängande risk för strömavbrott :: SMHI har utfärdat en klass 2-varning för Skåne inför det snöoväder som drar in i kväll. Rejäla snömängder väntas och risken för strömavbrott är stor.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/overhangande-risk-for-stromavbrott/

Lägre stämning bland USA:s husbyggare :: Stämningsläget bland amerikanska husbyggare sjönk i mars jämfört med månaden före.
http://www.di.se/artiklar/2013/3/18/lagre-stamning-bland-usas-husbyggare/

Astra satsar på forskning i Mölndal :: Mölndal blir ett av tre nya stategiska forsknings- och utvecklingscentra som Astra Zeneca satsar på. Beskedet innebär att en lång tids oro, för en neddragning av verksamheten i Mölndal, nu är över.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1427583-astra-satsar-pa-forskning-i-molndal

Medlarna stoppar byggstrejken :: Strejken skulle ha brutit ut tisdag morgon men medlarna tar nu till tvångsmetoder vilket innebär att konflikten skjuts upp 14 dagar.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1426814-medlarna-stoppar-byggstrejken

SF:s vd: "Filmutbudet kommer inte att bli sämre" - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid%3D83%26grupp%3D10974%26artikel%3D5477191

I dag släpps "Spotify för tidningar" - CAP&Design :: http://capdesign.idg.se/2.990/1.497750/i-dag-slapps-spotify-for-tidningar

Akelius opåverkat av Cypernkris" - Svenska Dagbladet :: http://www.svd.se/naringsliv/akelius-opaverkat-av-cypernkris_8006762.svd

Sverige tappar som turistland :: Svensk turism vill dubblera sin omsättning till 2020. Men förra året minskade landets konkurrenskraft.
Regeringens nyckelsatsningar får kritik för att vara för små eller ha fel fokus.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1408745-sverige-tappar-som-turistland

Borg försvarar värnskatten :: Finansminister Anders Borg försvarar linjen att inte avskaffa värnskatten.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1411480-borg-forsvarar-varnskatten

Så ska unga in på arbetsmarknaden :: Regeringen erbjuder arbetsgivare stöd om de anställer unga under 26 år och ger dem yrkesintroduktion. På så sätt hoppas regeringen på att få liv i samtal mellan arbetsmarknadens parter.
Om introduktionen leder till minskad arbetslöshet ska facken belönas med sänkt a-kasseavgift.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1407495-sa-ska-unga-in-pa-arbetsmarknaden

Sjöbefäl och arbetsgivare i konflikt :: Arbetsgivarorganisationen Almega Tjänsteföretagen varslar om lockout mot Sjöbefälsföreningen. Konflikten gäller nytt kollektivavtal för ett par hundra sjöbefäl i innerskärgårdstrafik.
Sjöbefälsföreningen har svarat med att lägga ett motvarsel som strejk.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1407237-sjobefal-och-arbetsgivare-i-konflikt

Inga löner i byggbud :: Ett bud på lördag och förmodligen ett svar på söndag. Blir det då nej från fack eller arbetsgivare hotar en storstrejk i byggindustrin på tisdag morgon.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1406863-inga-loner-i-byggbud

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar