söndag 2 juni 2013

02-Jun-2013 16:11 att

30 sägs upp på Transatlantic :: Transatlantic fortsätter att stuva om för att minska förlusterna. Totalt 30 anställda sägs upp när kontoret i Västerås stängs och verksamhet i England flyttar till Göteborg.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1704002-30-sags-upp-pa-transatlantic

Arbetsolyckor i regionen ökar :: Antalet anmälda arbetsskador i Västra Götaland ökade under 2012 och den kommun som har högst frekvens av olyckor är Herrljunga. Farligaste branschen att jobba i är transportsektorn.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1703845-arbetsolyckor-i-regionen-okar

The Times gillar Bohuslän :: Väderöarna och Bohuslän prydde förstasidan på The Times i helgen. På Västsvenska Turistrådet jublar man över att flera års arbete nu fått en ketchupeffekt.

http://www.gp.se/ekonomi/1.1703392-the-times-gillar-bohuslan

Förmånligare hyra ut sommarstuga :: Den som går i tankar om att hyra ut sommarstugan har fått en extra morot. Med det nya, högre schablonavdraget kan man ta ut mycket högre hyra än tidigare utan att behöva deklarera intäkten till nästa år, enligt ett pressmeddelande från Skatteverket.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/2/formanligare-hyra-ut-sommarstuga/

Riksbankspensionär får ränterabatt :: Riksbankens anställda får rejäl rabatt på sin bolåneränta. De får ta lån på upp till 1,8 miljoner kronor, och den rörlig räntan ligger just nu på bara 1 procent, tidigare ännu lägre. Den som går i pension från Riksbanken kan dessutom behålla rabatten livet ut.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/2/riksbankspensionar-far-ranterabatt/

Så slipper du betala skatt i sommar :: Om några veckor går tiotusentals unga ut i sommarjobb. Det många inte vet är att de kan slippa betala skatt. Så länge de inte tjänar för mycket.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/29/sa-slipper-du-betala-skatt-i-sommar/

Rekord i skatteutdelning :: Nästa vecka hamnar många sköna slantar på skattekonton runt om i Sverige. Skatteverket räknar med nytt rekord i skatteåterbäring när de som fyllt i e-deklaration får ut sina pengar.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/29/rekord-i-skatteutdelning/

Miljonären köpte sportbilar till främlingar - och ångrade sig :: Den amerikanska multimiljonären Jeffrey Horan fick för sig att köpa två svindyra sportbilar till två personer som han aldrig tidigare hade mött. Nu råder det total förvirring om hur det hela gick till och inte minst vem som ska betala notan. Det skriver sajten Born Rich.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/2/miljonaren-kopte-sportbilar-till-framlingar---och-angrade-sig/

Så kan du komma på nya produkter :: Hur kommer man på nya produktidéer som tågcharter och fruktsmakande snus? Genom att lära sig knepen som tvingar hjärnan att bli mer kreativ, menar kreativitetskonsulterna på Realize.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1703600-sa-kan-du-komma-pa-nya-produkter

Uppstickare ska bota roamingskräcken :: Lagom till semesterresan kommer en tjänst som gör att du slipper svindyra räkningar för mobila datatjänster utomlands. Lilla svenska Foggs system fungerar redan i Sverige, Danmark, England, Irland, Österrike och Norge.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/30/uppstickare-ska-bota-roamingskracken/

"Kinamarknaden nödvändig för oss" :: Tanken på att kinesiska arbetare ska ta över jobben är inget som håller metallbasen vaken om nätterna. Att den kinesiska medelklassen inte ska köpa Volvobilar är ett värre hot.
I nästa vecka invigs Volvo PV:s första fabrik i Kina. Att satsningen där lyckas är en nödvändighet för bolaget, enligt Glenn Bergström.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1703542--kinamarknaden-nodvandig-for-oss-

Kommentar: Fel att - Dagens Industri :: http://www.di.se/artiklar/2013/5/31/kommentar-fel-att-strypa-valfriheten/

Ostron kräver storinvestering :: Söker du nya aktieplaceringar finns nu möjligheten att bli aktieägare i projektet som siktar på storskalig ostronodling på Sydkoster i Bohuslän.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1706617-ostron-kraver-storinvestering

Elbilen som mullrar som en Ferrari :: Elbilar är så tysta att det är farligt. Det öppnar en marknadsnisch för Soundracer.
http://www.gp.se/motor/1.1704287-elbilen-som-mullrar-som-en-ferrari

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar