söndag 2 juni 2013

02-Jun-2013 19:13 ut

Aktiva fonder inte så aktiva :: Flera stora Sverigefonder som utger sig för att vara aktivt förvaltade liknar i själva verket billiga indexfonder.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/2/aktiva-fonder-inte-sa-aktiva/

Jakt på japanska prydnadsfiskar :: Sportfiskare ska försöka oskadliggöra japanska koifiskar som nyligen upptäckts i en damm i Klippan. Oron finns att fiskarna som används som prydnad i slutna trädgårdsdammar ska sprida sjukdomar via vattensystemet till Rönne å.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/2/jakt-pa-japanska-prydnadsfiskar/

Förmånligare hyra ut sommarstuga :: Den som går i tankar om att hyra ut sommarstugan har fått en extra morot. Med det nya, högre schablonavdraget kan man ta ut mycket högre hyra än tidigare utan att behöva deklarera intäkten till nästa år, enligt ett pressmeddelande från Skatteverket.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/2/formanligare-hyra-ut-sommarstuga/

Riksbankspensionär får ränterabatt :: Riksbankens anställda får rejäl rabatt på sin bolåneränta. De får ta lån på upp till 1,8 miljoner kronor, och den rörlig räntan ligger just nu på bara 1 procent, tidigare ännu lägre. Den som går i pension från Riksbanken kan dessutom behålla rabatten livet ut.
http://www.di.se/artiklar/2013/6/2/riksbankspensionar-far-ranterabatt/

Racer-Ferrari gick för 79 Mkr :: En Ferrari som tävlade i det klassiska 24-timmarsloppet Le Mans 1953 har gått under klubban. Slutpriset blev hela 11,9 miljoner dollar, motsvarande 79 Mkr. Det skriver Bloomberg
http://www.di.se/artiklar/2013/6/2/racer-ferrari-gick-for-79-mkr/

Så slipper du betala skatt i sommar :: Om några veckor går tiotusentals unga ut i sommarjobb. Det många inte vet är att de kan slippa betala skatt. Så länge de inte tjänar för mycket.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/29/sa-slipper-du-betala-skatt-i-sommar/

Kreativitet ger ekonomisk utveckling :: Moder Teresa och Hitler var båda kreativa människor
Evelina Wahlqvist är forskaren som går på djupet med kreativitet och vad den innebär för företag och samhällen.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1703629-kreativitet-ger-ekonomisk-utveckling

Förmånligare hyra ut sommarstuga :: http://www.gp.se/ekonomi/1.1708447-formanligare-hyra-ut-sommarstuga

Rekord i skatteutdelning :: Nästa vecka hamnar många sköna slantar på skattekonton runt om i Sverige. Skatteverket räknar med nytt rekord i skatteåterbäring när de som fyllt i e-deklaration får ut sina pengar.
http://www.di.se/artiklar/2013/5/29/rekord-i-skatteutdelning/

Modebutiker tas över av norrmän - Barometern-OT :: http://www.barometern.se/nyheter/emmaboda/modebutiker-tas-over-av-norrman(3799128).gm

E-handelsportal utsedd till Årets pionjär :: Hans e-handelsportal gav priset Årets pionjär och 10 000 kronor. På fredagen fick Ali Jamshid Far ta emot utmärkelsen för sitt enträgna arbete av landshövdingen.
http://www.gp.se/ekonomi/1.1706086-e-handelsportal-utsedd-till-arets-pionjar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar