måndag 31 mars 2014

31-Mar-2014 16:48 att

Johan Trouvé vill att Göteborg ska blicka framåt :: – Det finns bara en strategi som funkar, både för ett företag, en stad och ett förhållande. Om man inte satsar på utveckling hamnar man i avveckling. Johan Trouvé vill att fler Göteborgare blickar framåt i stället för att fastna i nutiden.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2325188-johan-trouve-vill-att-goteborg-ska-blicka-framat

Svalt intresse för Earth hour :: Inte många svenskar brydde sig om att släcka sina lampor i lördags då det var dags för årets Earth hour. Det visar siffror från sajten elstatistik.se som jämfört hushållens elförbrukning i lördags kväll med de senaste 51 lördagarna, enligt dn.se.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/svalt-intresse-for-earth-hour/

Räntor och valutor: Euron stärkt :: Euron stärktes och marknadsräntorna i Europa steg på måndagen, trots att euroområdets preliminära inflation var oväntat låg i mars. Analytiker såg också flera förmildrande omständigheter som gör att ECB kanske kan se förbi den låga inflationen vid sitt räntemöte på torsdag. Dollarn pressades samtidigt av kommentarer från Fed-chefen Janet Yellen.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/rantor-och-valutor-euron-starkt/

New York: Följer efter uppåt :: Börserna i New York öppnade upp på måndagen och följde därmed övriga ledande börser i uppgången. Fokus bland många investerare har flyttat till utvecklingen i ekonomin från utvecklingen i Ukraina. Janet Yellen sade i ett tal att Feds jobb är långt ifrån klart när det gäller att stödja ekonomin.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/new-york-foljer-efter-uppat/

Availo: Ahldin blir ny vd :: Styrelsen för Availo har beslutat att utse Peter Ahldin till ny vd i bolaget. Samtidigt utses Sara Kåberg till ny finanschef.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/availo-ahldin-blir-ny-vd/

IMF: Statligt stöd ökar riskbeteendet :: Förväntningar om statligt stöd om något går fel får systemviktiga banker att ta alltför stora risker, och därmed öka risken i det finansiella systemet.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/imf-statligt-stod-okar-riskbeteendet/

Yellen: Inte läge att stänga kranen :: Den "stora mängden" lediga resurser på arbetsmarknaden i USA bevisar att Federal Reserves ackommoderande penningpolitik kommer att behövas "en tid framöver" för att få amerikanerna tillbaka i arbete.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/yellen-inte-lage-att-stanga-kranen/

Ännu inget medlarbud i byggkonflikt :: Kontakterna med medlarna i byggkonflikten fortsätter i dag. Klockan 16 väntas ett bud från medlarna. Om konflikten bryter ut riskerar den att drabba ett av landets största byggen: Nya karolinska sjukhuset i Solna.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/annu-inget-medlarbud-i-byggkonflikt/

Storägare: Värderingen utmanande :: Assa Abloys storägare investmentbolaget Latour tycker att Assas börsvärdering nu börjat bli "rätt så utmanande" på kort sikt och att risken för kursmässiga besvikelser därmed ökat.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/storagare-varderingen-utmanande/

Borås stad förbjuds att konkurrera - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D95%26artikel%3D5824014

Ny Teliachef satsar på näten :: Telias miljardinvesteringar i nät ska hjälpa Sverige att återta den tappade förstaplatsen som IT-land. Den ambitionen har Malin Frenning som tar över chefsposten för den svenska delen av Telia Sonera.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2327473-ny-teliachef-satsar-pa-naten

Efterfrågan är hög och utbudet lågt. Det gör att bostadsmarknaden är säljarnas. - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/minekonomi/sparasmart/article18638584.ab

Medlarbud i byggkonflikt under måndagen :: Kontakterna med medlarna i byggkonflikten fortsätter i dag. Klockan 16 väntas ett bud från medlarna. Om konflikten bryter ut riskerar den att drabba ett av landets största byggen: Nya karolinska sjukhuset i Solna.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2327219-medlarbud-i-byggkonflikt-under-mandagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar