måndag 31 mars 2014

31-Mar-2014 18:50 att

Johan Trouvé vill att Göteborg ska blicka framåt :: – Det finns bara en strategi som funkar, både för ett företag, en stad och ett förhållande. Om man inte satsar på utveckling hamnar man i avveckling. Johan Trouvé vill att fler Göteborgare blickar framåt i stället för att fastna i nutiden.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2325188-johan-trouve-vill-att-goteborg-ska-blicka-framat

Fabege ger Solna 100 Mkr :: Fabege bidrar med 100 miljoner kronor till Solna stads medfinansiering av tunnelbanan till Arenastaden. Utbetalningarna kommer att ske i jämn takt under utbyggnaden som beräknas påbörjas under 2016 och färdigställas 2022.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/fabege-ger-solna-100-mkr/

Valras för vänstern, Paris tröstpris :: Marken gungar under president François Hollandes fötter efter nederlaget i kommunalvalen för regerande franska Socialistpartiet (PS).Nu har premiärministern Jean-Marc Ayrault meddelat att han avgår.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/valras-for-vanstern-paris-trostpris/

Steven Seagals nya flirt med Putin :: Actionskådisen Steven Seagal säger sig överväga en flytt till Ryssland, rapporterar Forbes. Orsaken är att Putin "är en av världens stora ledare" - eller en skattesats på 13 procent för utlänningar.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/steven-seagals-nya-flirt-med-putin/

Europa: ECB-besvikelse dämpar :: De europeiska börserna avslutade måndagen i en oregelbunden tendens med måttliga nedgångar. Stark statistik avseende februari månads detaljhandel från Tyskland och Yellens duvaktiga tal gav stöd åt börserna men räckte inte för att hålla indexen på plus. På nedsidan fanns statistik som pekade på mindre prisökningar i EMU än beräknat, vilket ökar Mario Draghis huvudvärk inför torsdagens penningpolitiska besked.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/europa-ecb-besvikelse-dampar/

Stockholm: Rysk reträtt höjde kurserna :: Stockholmsbörsen handlades upp under veckans första handelsdag. Måndagen avslutade också det första kvartalet. Banker och cykliskt tillsammans med "ryssaktier" gick i täten för uppgången.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/stockholm-rysk-retratt-hojde-kurserna/

Ukraina får snart IMF-lån :: Internationella valutafonden IMF bör vara redo att betala ut 3 miljarder dollar till Ukraina nästa månad, den första delen av ett nytt stödpaket för landet, säger chefen för IMF:s europeiska avdelning Reza Moghadam till Reuters. Därmed stryks ett streck över två tidigare program, där Ukraina inte har levt upp till kraven.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/ukraina-far-snart-imf-lan/

Borås stad förbjuds att konkurrera - Sveriges Radio :: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid%3D95%26artikel%3D5824014

Ny Teliachef satsar på näten :: Telias miljardinvesteringar i nät ska hjälpa Sverige att återta den tappade förstaplatsen som IT-land. Den ambitionen har Malin Frenning som tar över chefsposten för den svenska delen av Telia Sonera.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2327473-ny-teliachef-satsar-pa-naten

Efterfrågan är hög och utbudet lågt. Det gör att bostadsmarknaden är säljarnas. - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/minekonomi/sparasmart/article18638584.ab

Medlarbud i byggkonflikt under måndagen :: Kontakterna med medlarna i byggkonflikten fortsätter i dag. Klockan 16 väntas ett bud från medlarna. Om konflikten bryter ut riskerar den att drabba ett av landets största byggen: Nya karolinska sjukhuset i Solna.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2327219-medlarbud-i-byggkonflikt-under-mandagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar