måndag 31 mars 2014

31-Mar-2014 23:54 att

Johan Trouvé vill att Göteborg ska blicka framåt :: – Det finns bara en strategi som funkar, både för ett företag, en stad och ett förhållande. Om man inte satsar på utveckling hamnar man i avveckling. Johan Trouvé vill att fler Göteborgare blickar framåt i stället för att fastna i nutiden.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2325188-johan-trouve-vill-att-goteborg-ska-blicka-framat

GM återkallar 1,3 miljoner fordon :: General Motors återkallar 1,3 miljoner fordon som riskerar att drabbas av problem med servostyrningssystemet.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/gm-aterkallar-13-miljoner-fordon/

Fringisar ett sätt att höja lönen :: Förr var det tjänstebil och lunchkuponger. I dag kan det handla om städhjälp eller möjlighet till personlig utveckling. Fringisar – jobbförmåner – utvecklas i takt med samhället, och kan vara ett sätt att få mer än lön för mödan.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/fringisar-ett-satt-att-hoja-lonen/

Därför tankar japaner guld :: Japans höjning av momsen har fått efterfrågan på små guldtackor att rusa i höjden. Många japaner är rädda för inflation och vill tanka den ädla metallen innan momsen gör den dyrare, skriver Financial Times.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/darfor-tankar-japaner-guld/

USA-börser: Gillade Yellen-tal :: New York-börserna avslutade måndagen med breda uppgångar. Börserna inledde dagen högre för att sedan stiga ytterligare efter att Janet Yellen i ett tal sagt att Feds jobb är långt ifrån klart när det gäller att stödja ekonomin.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/usa-borser-gillade-yellen-tal/

Ryssland stärker banden till Krim :: Krim är en del av Ryssland − det manifesteras nu på allt fler sätt.Den ryska premiärministern Dmitrij Medvedev flög på måndagen till Krim för att hålla ett regeringsmöte där om regionens utveckling.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/ryssland-starker-banden-till-krim/

Abba-legenden donerar en miljon :: Före detta Abba-medlemmen Björn Ulvaeus donerar en miljon kronor till Reportrar utan gränser. Det sker i samband med att yttrandefrihetsorganisationen fyller 20 år, skriver Resumé.
http://www.di.se/artiklar/2014/3/31/abba-legenden-donerar-en-miljon/

Hot om byggstrejk avblåst :: Hotet om en byggstrejk blåstes i kväll av sedan parterna sagt ja till medlarnas bud. Lösningen innebär att huvudentreprenörsansvaret skrivs in i kollektivavtalet.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2327823-hot-om-byggstrejk-avblast

Ny Teliachef satsar på näten :: Telias miljardinvesteringar i nät ska hjälpa Sverige att återta den tappade förstaplatsen som IT-land. Den ambitionen har Malin Frenning som tar över chefsposten för den svenska delen av Telia Sonera.
http://www.gp.se/ekonomi/1.2327473-ny-teliachef-satsar-pa-naten

Efterfrågan är hög och utbudet lågt. Det gör att bostadsmarknaden är säljarnas. - Aftonbladet :: http://www.aftonbladet.se/minekonomi/sparasmart/article18638584.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar